17 ag. Qui ha dit que a la Xina només hi ha còpies? El Districte d’Art 798 de Pequín trenca aquest mite

_MG_1275Què coneixes de Pequín? 3,2,1… La ciutat prohibida, la gran muralla, el palau d’estiu, el temple del cel, la plaça de Tiananmen… Sí, nosaltres també haguéssim dit aquests. Malgrat la història que s’amaga darrere d’aquests llocs centenaris, el nostre lloc predilecte de la ciutat és el districte d’art 798, un indret que reflexa la creativitat i emprenedoria dels artistes locals.

Fa cinquanta anys, aquest lloc era un polígon de fàbriques propietat de l’estat, incloent-hi la factoria 798. Va ser a principis del 2002, quan artistes i organitzacions culturals van començar a remodelar les antigues fàbriques convertint els espais en galeries, centres d’art, estudis per a artistes, empreses de disseny, restaurants i bars. Actualment el “798” no són només tres xifres que donen nom a aquest lloc, sinó que s’ha creat un concepte cultural al seu al voltant.

IMG_1331

El recinte junta arquitectura, art i cultura en un enclavament poc habitual però amb un encant únic. Artistes locals i internacionals, joves emprenedors i reconeguts professionals amb una llarga trajectòria, han apostat pel “798”. Pots passar tot un dia o una setmana, passejant pels carrers, visitant exposicions o exhibicions de vídeo-art (ara es pot veure la d’Ai Wei Wei, entre moltes altres). També pots observar les obres i grafitis que hi ha distribuïts pels carrers, visitar tendes de roba, accessoris, mobles, ukeleles o legos, segurament el que compris aquí no trobaràs un altre igual (per difícil que sembli).

IMG_1307 copia

Consell de viatge: El districte 798 està situat al barri de Dashanzi, al nord-est de la capital, mirant un mapa sembla un lloc llunyà, però quan ja estàs familiaritzat amb el transport públic, és molt fàcil. Agafa la línia 10 del metro i baixa s Sanyuanqiao Station. Surt per la sortida C i allà veuràs la parada de bus de Sanyuanqiao. Puja al bus 401 i baixa a Dashanzi Lukou Nan (digues que t’avisin quan arribi a aquesta parada o digues que vas a l’Art District). Més informació sobre aquest lloc i indicacions en xinès, aquí. Si vols conèixer els nostres consells de viatge al gegant asiàtic, clica aquí.

IMG_1311 _MG_1284 _MG_4701 _MG_1250 _MG_1246 _MG_1240 copia _MG_1229 _MG_1239 _MG_1199 _MG_1194 IMG_1183

 

No Comments

Post A Comment