15 oct Austràlia: de Darwin a Melbourne en furgoneta – (I) Parc Nacional de Litchfield

Australia

La distància que separa Austràlia, de nord a sud, de Darwin a Melbourne són 3.700km, que seria com anar de Barcelona a Moscou per carretera. El nostre recorregut total ha estat de 5.200km, un dels grans reptes del viatge. Anar des de l’immens Litchfield National Park o el Katherine Gorge, a endinsar-se al desert, àrid, despoblat i salvatge del Territori del Nord fins a arribar al cor d’Austràlia, on hi ha la impressionant muntanya sagrada pels aborígens, l’Uluru. Això només és la meitat del trajecte, llavors el camí segueix cap al sud, seguint l’única carretera, esquivant tempestes elèctriques i fugint de la intensa calor i els insectes. De sobte, quan pensaves que mai arribaria aquest moment, veus el mar, fa vent i la temperatura baixa considerablement. Comença la famosa Great Ocean Road, que ressegueix la costa de l’estat de Victoria pel ferotge Oceà Antàrtic fins a Melbourne. Una ruta intensa de contrastos, un viatge inoblidable.

El punt de partida del “road trip” (viatge per carretera) és la ciutat de Darwin, capital del Territori del Nord. Ens deixen una furgoneta de relocation dels anys 90, desmanegada, però amb tot l’equipament necessari per emprendre l’aventura. Abans de sortir, però, conèixem al Ruben de Montcada i Reixac afincat temporalment a la ciutat, el millor que té Darwin, sense cap dubte :).

Malgrat tenim milers de quilòmetres per endavant, la primera parada està a només 115kms. El Parc Nacional de Litchfield és un paradís tropical, especialment a l’estiu on la temperatura i la humitat són elevades. El principal atractiu d’aquest parc és la combinació entre selva, cascades i rierols on et pots refrescar. Hi ha quatre cascades que tenen fàcil accés en cotxe o furgoneta: les Wangi Falls, Florence Falls, on et pots banyar, les espectaculars Tolmer Falls i les Tjanyera Falls (Sandy Creek).

Ara bé, has d’anar amb compte i seguir bé les senyalitzacions per saber a on et pots banyar sense la presència dels temuts cocodrils. Austràlia és un dels indrets on trobes més advertències d’animals perillosos que et poden causar la mort: la medusa caixa, el cocodril d’aigua salada, l’aranya de Sidney, la serp marró oriental, un tauró sarda, el pop d’anells blaus, entre d’altres.

Aquest article és només tastet del viatge pel país dels aborígens i la terra vermella. La setmana vinent ens endinsarem al desert on hi ha la capital dels OVNIS, les curioses bales del diable (Karlu Karlu) i molts cangurs.

Consells de viatge: La furgoneta que vam utilitzar a Austràlia ens va costar 11$ durant 12 dies gràcies a “relocation“, si vols saber en què consisteix, mira aquí. Malgrat la nostra idea inicial era anar a Kakadú, el preu de l’entrada, la distància i la ruta, va fer que ho descartéssim. El Park Nacional de Litchfield és gratuït, nosaltres vam dormir a dins del parc a un pàrquing sense pagar res.

IMG_5252 copy Darwin IMG_5329 copy

Darwin IMG_5352 IMG_5367 IMG_5416 Alerta Cocodrils IMG_5432 Litchfield National Park Rierol a Litchfield

 

No Comments

Post A Comment