Austràlia: Katherine Gorge, Devils Marbles i Wycliffe Well - A càmera lenta
Austràlia: de Darwin a Melbourne en furgoneta. Pintures rupestres al Katherine Gorge, les bales del diable ( Devils Marbles ) i la capital dels ovnis a Wycliffe Well. Ruta pel Territori Nord (North Territori)
Katherine Gorge,Austràlia,Australia,Karlu Karlu,Wycliffe Well, extraterrestres,ovnis,Territori Nord,Stuart highway
15986
single,single-post,postid-15986,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
Karlu Karlu

06 nov. Austràlia: Katherine Gorge, Devils Marbles i Wycliffe Well

Austràlia: de Darwin a Melbourne en furgoneta – Pintures rupestres, les bales del diable i extraterrestres al desert.

El camí continua per l’autovia Stutgart, aquesta serà la carretera de referència durant tot el viatge per l’interior d’Austràlia. Aviat començaran a aparèixer alguns signes que ens anunciaran que el desert és a prop. La sorra vermella al costat de la calçada, els petits arbustos i els primers cangurs morts a la carretera. Els marsupials surten quan es pon el sol, els hi atrau la llum dels vehicles i malauradament salten a sobre dels cotxes i camions, per aquest motiu, els camioners expliquen que han de posar unes proteccions especials perquè és molt habitual l’atropellament. Cada dia se’n veuen centenars a les cunetes de la carretera.

Només hi ha tres hores de camí entre el Parc Nacional de Litchfield i el Parc Nacional de Nitmiluk. Aquest és conegut pel Katherine Gorge, un pintoresc canó tallat en pedra arenisca que ressegueix el riu Katherine, un paisatge que podria ser propi d’un escenari d’Star Wars. El mes d’octubre és l’estació seca i l’aigua és escassa, però es pot fer el recorregut en vaixell i observar les pintures rupestres dels aborígens tallades a la roca, intentar interpretar-les és tot un repte.

Katherine Gorge La següent parada de la ruta es troba a 800 km. Les Bales del Diable (Devils Marbles, en anglès, i Karlu Karlu, el nom pels aborígens Warumungu) són unes immenses roques rodones de granit d’entre 50 centímetres i 6 metres d’amplada. Aquestes roques, enormes, s’apilonen una sobre l’altra sense cap tipus de lògica aparent al mig del no-res. Segons la mitologia i les llegendes dels aborígens, Karlu Karlu són els ous de la serp de l’arc de Sant Martí. Pels habitants locals, els Warumungu, els Kaytetye i els Alyawarre, aquest indret té un gran valor espiritual.

Devil Marbles_Australia

Del misteriós lloc sagrat pels aborígens, arribem a Wycliffe Well, l’autoproclamada capital australiana dels Ovnis. Per molt curiós o estrany que sembli, aquesta ciutat presumeix de ser el principal centre d’avisaments d’Ovnis del país. És més, el seu eslògan diu que és tan comú veure Ovnis que si passes una nit allà i no en veus cap és que tens mala sort. El poble és com un parc temàtic, hi ha figures d’extraterrestres al carrer per fer-te fotos, a la benzinera hi ha reculls de premsa i venda de merchandising i l’hotel també està ambientat en aquest tema.

Wycliffe Well - AustraliaAra sí, després de veure dos fenòmens surrealistes en un dia, agafem “carretera i manta” amb l’objectiu d’arribar al cor vermell d’Austràlia, allà ens espera l’espectacular Uluru. Si no has llegit el primer capítol del “road trip”, clica aquí.

Consells de viatge:

Nitmiluk National Park / Katherine Gorge: El cost de l’excursió en barca als 2 primers canons és de 84 AUD (dòlars australians). Nosaltres vam fer el recorregut caminant (ben aviat al matí perquè la calor era insuportable a l’octubre), vam anar per sobre el canó resseguint el riu fins a les pintures rupestres (ens van donar un mapa dels trekkings a l’oficina de turisme del parc). Aquí vam dormir al pàrquing de cotxes sense pagar. Més informació sobre el parc, aquí.

Benzina: El cost de la benzina gairebé és augmenta a mesura que t’acostes a l’Uluru, serà inevitable perquè les distàncies són molt grans i hauràs d’omplir sovint el dipòsit, però preveu una bona partida per combustible. Perquè tinguis com a referència, a Melbourne 1 litre de benzina val aprox. 1.36 AUD i a l’Uluru pot superar els 2.30 AUD/litre.

Katherine Gorge_Australia Katherine Gorge_Australia Katherine Gorge_Australia Katherine Gorge_Australia  Katherine Gorge_Australia Katherine Gorge _ Australia Wycliffe Well - Australia Wycliffe Well - Australia

No Comments

Post A Comment