07 jul Com viatjar amb una autocaravana per Austràlia o Estats Units amb 1$ diari? La resposta és “relocation”!

_MG_5666

Viatjar amb una autocaravana de Sant Francisco a Las Vegas (912Km) durant 4 dies costa 4 dòlars i et paguen 250 dòlars de benzina. Sí, ho estàs llegint bé, aquesta pràctica es diu “relocation” (reubicació), significa retornar al punt d’origen un vehicle, sigui un cotxe, una furgoneta camper o una autocaravana que una altra persona prèviament ha llogat.Les opcions són àmplies i, si ets flexible en les dates i destinació, pots trobar bones gangues. Habitualment només es paga 1$ per nit i algunes agències et paguen la benzina. Tu viatges gratis i ells es beneficien perquè no han de pagar el tren o un conductor privat. Aquesta és una opció molt popular a països com Austràlia, Nova Zelanda, Estats Units o Canadà on moure’s en transport públic, llogar de cotxes o volar és car.

re

Nosaltres vam utilitzar aquest mètode per creuar l’interior d’Austràlia, vam conduir de Darwin a Melbourne (5.200 km). La furgoneta, atrotinada però amb equipada amb el que es necessari per gaudir d’una aventura inoblidable, no va donar ni un sol problema en els 12 dies de viatge. L’agència ens la va cedir durant 8 dies amb un cost 0,70€/dia. També ens van pagar 70€ en concepte de benzina (presentant els tiquets). En aquest cas, ens vam passar 800km del quilometratge establert i no ens van cobrar cap suplement.

Als Estats Units, va ser una sorpresa trobar l’oferta de viatjar de Sant Francisco a Las Vegas (4 dies per 1$ diari amb reembolsament de 250$ per benzina). Quan demanes un vehicle de “relocation” no t’especifiquen quin model és, així que imagineu la nostra cara quan ens van donar una caravana nova (Forest River Georgetown Classe A). El vehicle de 13 metres de llarg comptava amb totes les prestacions imaginables: habitació amb llit doble, dos TV de plasma, dutxa, bany, cuina equipada, sofà i butaca de pell, monitor-gps, catifes, etc. Gràcies al “relocation” vam poder rodejar la línia de la costa per la “highway 1” i visitar el parc de les sequoies gegantes (Sequoia National Park) abans d’arribar a Las Vegas. Tot plegat, una experiència inoblidable!

Informació útil per utilitzar el “relocation”

Pàgines web a on contractar aquest servei: www.imoova.com (nosaltres vam utilitzar aquesta web a Austràlia i Estats Units), www.transfercar.com.au (Austràlia), http://www.relocations2go.com.

Països on fer “relocation”: Austràlia, Nova Zelanda, Estats Units i Canadà. Novetat: ara també a Europa!

Despeses fixes i opcionals: despeses de gestió (25$), tarifa diària (1$), fiança que et tornen al final (aprox. 1.000$). Tens l’opció de contractar una assegurança a tercers i també pots contractar el vehicle alguns dies extra (no sempre hi ha l’opció) por uns 75 dòlars/dia. (Els dòlars són australians si ho contractes a Austràlia i americans si ho fas als Estats Units)

Consells:

  • Si vas a Nova Zelanda i no tens preferència d’itinerari, comença per Christchurch i acaba a Auckland. Gairebé totes les opcions de “relocation” tenen disponibilitat per fer aquest trajecte i moltes d’elles et paguen el ferri (que no és barat precisament).
  • Ser el màxim flexible amb l’itinerari i les dates. Sovint surten ofertes d’últim minut i són les que ofereixen millors condicions.
  • Si no tens gaire marge, apuntat a la llista d’espera.
  • Nosaltres, en els 12 dies de viatge per Austràlia i 5 dies pels Estats Units, només vam pagar una nit de càmping perquè no hi havia una altra opció sense ser multats, i va ser al parc nacional de l’Uluru-Kata Tjuta. La resta del viatge vam dormir en àrees de descans, pàrquings de centres comercials o al mig del bosc. Penseu que tant Austràlia com Nova Zelanda està tot preparat pels viatgers amb furgonetes i trobaràs zones per parar amb lavabos, barbacoes, etc.
  • Normalment les furgonetes que et deixen tenen una franquícia molt alta, és a dir, tenen una assegurança però si passa alguna cosa els primers 1.500/2.000 dòlars els pagues tu. Hi ha l’opció de pagar un plus per cobrir aquest marge de la franquícia.
  • Demanar sempre el quilometratge permès (normalment ho diuen des del principi, abans de signar el contracte). Un cop superat el límit et cobren per quilòmetre addicional.
  • És obvi, però has de tenir el carnet de conduir internacional i més de 21 anys.

Relocation_1IMG_2830 IMG_8413

No Comments

Post A Comment