23 jul. Les muntanyes de colors del Parc Geològic Zhangye Danxia

capcelera Danxia Montains

Recordo la primera vegada que vam llegir sobre “Danxia Mountains“, va ser al blog “101 lugares increíbles”, i no ho vam dubtar dues vegades, vam anar a la Xina per veure-ho amb els nostres propis ulls. I sí, vam comprovar, meravellats, que els colors ratllats, com pintats amb guixos amb multitud de tonalitats, eren reals, no era un efecte del Photoshop!

Aquestes curioses muntanyes formen part del Parc Geològic Zhangye Danxia a la província de Gansu, al nord-oest de Xina, i formen part del patrimoni mundial de la UNESCO des de l’any 2010. Muntanyes de colors o muntanyes “arc de Sant Martí” són alguns dels noms més característics per anomenar aquest fenomen natural. S’estima que han fet falta més de 24 milions d’anys per a la formació progressiva d’aquestes inusuals muntanyes de colors, creades del repòs de residus de minerals i gres.

IMG_2663Segons China Highlights, la millor època per visitar el parc geològic és de juny a setembre, perquè fa bon temps i la combinació del sol amb una mica de pluja fa que els colors s’intensifiquin. A l’hivern es congelen i fa molt vent, no és gaire recomanable. El millor moment del dia per visitar Zhangya Danxia és al matí i al capvespre. Això sí, prepara’t per barallar-te amb un batalló de turistes xinesos que voldran fer la seva foto en primera línia.

Dins del parc hi ha 4 plataformes amb un mirador que estan connectades entre si amb un autobús intern que circula sense interrupció durant tot el dia. L’entrada inclou l’accés al parc i l’autobús, val uns 40 iuans (la meitat amb el carnet internacional d’estudiant, ISIC). No t’espantis, no tota la visita al parc es fa amb grup, pots pujar i baixar tantes vegades com vulguis al bus, caminar i deleitar-te amb les vistes fins que et cansis. Fins i tot, a uns minuts caminant de l’última para d’autobús, pots visitar la taverna de la pel·lícula “A simple Noodle Story” del director xinès Yimou Zhang. Al tràiler surten les muntanyes i la casa (veure aquí).

Danxia Mountains

Consell de viatge: Nosaltres vam viatjar amb tren des de Xi’an a ZhangYe (14 hores aprox. i el bitllet més econòmic ens va costar 152.50 iuans/persona). Pots arribar al parc geològic des de ZhangYe amb l’autobús públic, triga aproximadament una hora. Tingues en compte que l’últim autobús surt abans de la posta de sol… però no et preocupis, pots compartir taxi o cotxe particular amb algun local. Més consells per viatjar a Xina, aquí.

IMG_2394

Danxia Mountains Danxia Mountains Danxia Mountains Danxia Mountains Danxia Mountains

No Comments

Post A Comment