A càmera lenta | Pacific Park, el parc d'atraccions del moll de Santa Monica, a California.
El Pacific Park és un petit parc d'atraccions mític, colorit, amb un aire retro i molt atractiu visualment, per a nosaltres, el tret més característic del moll de Santa Monica. Tot i que el primer parc d'atraccions, el Looff Hippodrome, va obrir les seves portes en aquest indret fa 100 anys, l'any 1916, el Pacific Park, com es coneix avui, fa 20 anys que funciona
america,estats units,usa,pacific park,parc d'atraccions,viatge,motxilla,usa
16146
post-template-default,single,single-post,postid-16146,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-12.1.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Pacific Park, el parc d’atraccions del moll de Santa Monica, a California.

Hi ha indrets que els coneixes encara que no hi hagis estat mai. El moll de Santa Monica, al comtat de Los Angeles, n’és un d’ells. L’hem vist a diverses pel·lícules com a Forrest Gump, El romance de Charlot, El Cop o sèries com Modern Family, Star Trek i, cada migdia durant molts anys, a Baywatch (els vigilants de la platja). A banda i banda hi tenim, al sud, Venice Beach, el cor bohemi de Los Angeles, i al nord, Santa Monica State Beach. El moll, que va ser creat a principis del s. XX amb el propòsit d’amagar el desaigua del clavegueram, ràpidament es va convertir en una de les icones de la ciutat.

L’estructura de ferro i fusta s’endinsa amb cautela dins de l’oceà Pacific. Les persones passegen per sobre de la passarel·la de fusta i s’arrepengen, sense por, a la barana per observar l’infinit o mirar com la gent practica surf, jocs d’equilibris, van en bici,  juguen a voleibol o corren a la vora del mar.

El Pacific Park és un petit parc d’atraccions mític, colorit, amb un aire retro i molt fotogènic, per a nosaltres, el tret més característic del moll de Santa Monica. Tot i que el primer parc d’atraccions, el Looff Hippodrome, va obrir les seves portes en aquest indret fa 100 anys, l’any 1916, el Pacific Park, com es coneix avui, fa 20 anys que funciona. Les seves atraccions estrella són la roda, que és l’única del món que funciona amb energia solar, ofereix unes vistes panoràmiques del sud de Califòrnia des de 40 m d’alçada. D’altra banda, per aquells que els hi agraden les emocions més fortes, hi ha la muntanya russa que es mou a 56 km/h fent un recorregut pel moll, o el Pacific Plunge, que llança els més valents en vertical des d’una alçada de 45 m. També hi ha diverses opcions pels més petits com per exemple cotxes elèctrics, llaunes giratòries, o un vaixell pirata, entre d’altres.

Com l’entrada al moll i al parc d’atraccions és gratuïta, un diumenge al matí, el trobaràs ple de famílies i turistes que vénen per pujar a les atraccions, provar l’oferta gastronòmica que hi ha a les paradetes i restaurants de marisc i hamburgueses o, simplement, fer-se una selfie amb l’emblemàtic parc de fons.

Casualment, al costat del parc, nosaltres hi vam trobar tot un seguit d’activistes que intentaven conscienciar a la gent que passejava per allà sobre temes tan diversos com la guerra o la tala d’arbres. En definitiva, el Pacific Park és un indret ideal per passejar-hi un diumenge a la tarda cap al capvespre.

Consells de viatge

Nosaltres només vam estar un dia a Los Angeles, aprofitant un pont aeri, i ens van recomanar anar directament a Venice Beach. Val la pena passejar per la platja, veure les paradetes que posen al carrer el diumenge al migdia i menjar alguna cosa. De les 10 atraccions que proposa Trip Advisor per fer a Sant Monica, el moll i el parc d’atraccions estan al top 5.